Үзэмтэй бэрээс хийх арга

Монголчууд бэрээсийг шар тосонд багсарч хутган амталж иддэг. Шар тосыг өег, илч ихтэй, чанарлаг гэж үздэг. Биеийн хий хуйг дарахын тулд шар тос шингээсэн даавууг халааж бигнүүр хийж, бигнэдэг эртний уламжлал өдгөө ч хэрэглэсээр авай.

Будааг 2-3 удаа усаар угааж будаа агшаах савандаа хийж ургамлын тос, давс хийж агшаана.
Агшаасан будаа бэлэн болмогц дээр нь угааж дэвтээсэн үзэм, цөцгийн тос, элсэн чихэр нэмж зөөлөн хутгаж олгоход бэлэн болно.

Эх сурвалж: “Монгол хоолны 99 жор” – номноос

Холбоотой мэдээлэл
1 Comment
  1. Anonymous says

    Shar tosoo hezee hiihiig l orhiloo doo

Сэтгэгдэл үлдээх

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд www.Ugluu.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 315090 утсаар хүлээн авна.