Зуны улиралд татгалзах хоол хүнс

Дулааны улиралд ч ялгаагүй хоол хүнсэн дээрээ анхаарч байх нь чухал. Татгалзах зүйлсийн талаар мэдээлэл хүргэе.

Зайрмаг, Ундаа, усыг хэт их хүйтнээр нь хэрэглэх:Их халууцсан үед хэрэглэхэд халуун хүйтэн харшиж хоолой өвдөх, ханиад хүрэх магадлал өндөрсдөг.

Өндөг, хиам, жигнэмэг, бялуу, гэх мэт хадгалтын хугацаа, нарийн горим шаарддаг бүтээгдэхүүн:Өвчин үүсгэгчид үржих таатай орчин болж амархан мууддаг.

Хуурсан, шарсан хоол:Ходоодонд маш их ачаалал өгч гэдэс хүнд оргих, гэдэс дүүрэх гэх мэт таагүй зүйлсийн эх үүсвэр болж өгдөг.

Оройн хоолонд мах ихээр хэрэглэх:Орой биеийн эд эсүүд шим тэжээлээ аваад боловсруулах биш хадгалах процесс түлхүү явагддаг.

Харшилтай хүмүүс удаан хадгалах бүтээгдэхүүн хэрэглэх:Түргэн муудахаас сэргийлсэн бодис орсон хатаасан жимс,  жимсний чанамал, усан үзмийн дарс, шар айраг,  жимс жимсгэнэжүүс, гэх мэт  бүтээгдэхүүн хэрэглэсний өвчин сэдрэх магадлалтай.

Хүнсний бүтээгдэхүүнийг гар дээрээс худалдан авах:Хадгалалтын горим зөрчигдөж, наранд хэт халж, чанараа алдаж өвчин

үүсгэгчээр бохирлогдсон байх нөхцөл өндөр.

Найдваргүй хоолны газруудаар үйлчлүүлэх: Хоол хүнс амархан муудаж байгаа тохиолдолд та эрүүл мэндээрээ золиос хийж байгаа хэрэг болно.

 

Холбоотой мэдээлэл

Сэтгэгдэл үлдээх

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд www.Ugluu.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 315090 утсаар хүлээн авна.